stoofpotje van witte kool en gehakt

20 60 4 5
Aantal personen:
  • 1/2 witte kool
  • 2 fijngehakte uien
  • 500 gr gemengt gehakt
  • 1 gepelde en ontpitte tomaten
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 koffielepel sambal oelek
  • 1 flinke scheut tomatenketchup
  • 1 verkruimeld groentenbouillonblokje
  • 2 klontjes suiker
  • 1 klein doosje gezeefde tomatenpulp
  • bakboter
  • peper en zout
  1. Fruit het gehakt rul in wat boter, voeg er de fijngehakte ui, de fijngeschaafde witte kool, en de tomaten in reepjes gesneden bij.
  2. Breng op smaak met kerriepoeder, de sambal, de ketchup, het bouillonblokje en de 2 klontjes suiker.
  3. Dek het stoofpotje af en laat 30 a 40 minuutjes zachtjes sudderen, voeg zo nu en dan wat gezeefde tomatenpulp toe, dat houdt het geheel smeuig en roer eens goed om.
  4. Je kan eventueel de bereiding nog wat binden, bijkruiden naar eigen smaak met wat peper en zout.
  5. Ondertussen maak je ook een lekkere aardappelpuree waar je wat peterselie door mengt.
  6. Neem een ovenschotel en leg het stoofpotje van witte kool op de bodem, verdeel er de aardappelpuree over, strooi er wat mengeling van paneermeel en Oud Brugge kaas over en laat het geheeel gratineren in de oven of onder de grill.
mioef