Stoofpotje van vis en groene groentjes

12 30 3 5
Aantal personen:
  • 1 liter water
  • 300 gram kabeljauw
  • 1 st broccoli
  • 1 st courget
  • 2 st lenteuitjes
  • 2 st groentenbouillonblokjes
  • 400 gr zalmfilet
  • 100 gr erwtjes
  • 200 gr peultjes
  • 2 st wortelen
  1. Spoel de groenten. Schil de wortelen en snij in kleine stukjes. Snij de courgette in fijne schijfjes. Verdeel de brocoli in roosjes. Hak de lente-uitjes fijn.
  2. Breng 1 l water aan de kook en voeg er de 2 bouillonblokjes Groenten aan toe.
  3. Laat hierin de wortelen en de erwtjes gedurende 15 minuten koken op een middelmatig vuur.
  4. Voeg de brocoli toe en laat 5 minuten koken.
  5. Voeg de courgette, de lente-uitjes en de peultjes toe en breng op smaak met wat peper. Laat 5 minuten koken.
  6. Ondertussen snij je de zalm en de kabeljauw in grote blokjes. Zet het vuur lager en laat de stukken vis nog 7 minuten pocheren met de groenten.
  7. Dien onmiddellijk op.
hildeke3105