Stoofpotje van varkensballetjes

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 g varkensgehakt
  • 2 eieren
  • 200 g ananas vers of uit blik
  • Piment d'Espelette
  • 4 el ketchup
  • tabasco
  • 2 verse tomaten
  • 1 ui gesnipperd
  • tijm
  • 4 gekookte aardappelen
  • 80 cl kippenbouillon
  1. Meng het gehakt met de eieren en breng goed op smaak met peper, zout en piment d'espelette.
  2. Rol balletjes van het mengsel. Bak of kleur de balletjes samen met de uisnippers in de pan.
  3. Voeg de ananas toe en giet er de kippenbouillon bij. Laat gedurende 15 minuten zachtjes koken en voeg er de stukjes verse tomaat bij, alsook de ketchup.
  4. Wanneer alles goed gegaard is, breng verder op smaak met piment d'espelette en tabasco.
  5. Serveer met gekookte aardappelen.
stey