Stoofpotje van Ree

32 20 4 5
Aantal personen:
  • 100 gr sjalotjes
  • 15 gekneusde geneverbessen
  • 1 bokaal wildfond Lacroix
  • 2 soeplepels rodebessen konfituur
  • 1 kg ragoutvlees van Ree
  • thijm en gemalen laurier
  • peper en zout
  • 3 klontjes kandijsuiker
  1. Snipper de sjalotjes en stoof ze aan in wat boter, doe de stukjes vlees in de kom en bak het aan, kruid met peper zout thijm laurier en voeg de geneverbessen toe, giet de fond erbij en laat ongeveer een uur sudderen, volgens de groote van de stukken vlees. Als het vlees mals is uit de kom nemen en de saus door een zeef gieten, verwijder zoveel mogelijk de sjalotsnippers zodat je nadien een mooie veloeren saus overhoud. Giet de saus terug in de kom en doe er de konfituur en de suiker bij, laat koken en dik de saus lichtjes met maizena expres, Doe het vlees terug in de saus en zet tot de dag nadien koel weg .
  2. Lekker met kroketjes......gestoofd witloof......spruitjes......knolselderblokjes....gevulde peertjes
Monique_14
Meer inspiratie

FransWildHoofdgerechtWinter