Stoofpotje van kipfilet met courgette, tomaat en kikkererwten

8 25 4 5
Aantal personen:
  • 250 gr kipfilet in stukjes
  • 1 blikje Bonduelle kikkererwten 150 gram
  • 1 courgette in stukjes. Gewassen en ongeschild.
  • 4 middelgrote tomaten in stukjes
  • 2 takjes rozemarijn in stukjes
  • 2 flinke sjalotten gesnipperd
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 el zonnebloemolie( olijfolie)
  • peper en zout uit de molen naar smaak
  • kipkruiden
  • 1 el water
  1. Wat een heerlijk eenvoudig en gezond gerecht is dit. En nog snel klaar ook. We smulden dit met stevig brood, maar een volgende keer( want die gaat er zeker komen) probeer ik het met rijst. Doe de eetlepel olie in de wok en wok de kip, die met kipkruiden zijn bestrooid bruin.
  2. Haal ze uit de wok en zet even opzij en smoor de sjalot snippers even aan.
  3. Voeg de kip, courgette stukjes, tomaten stukjes , knoflook en de rozemarijn toe aan de wok. Voeg 1 eetlepel water toe , breng op smaak met peper en zout laat het gerecht 15 minuten pruttelen en voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe. Vis de rozemarijn eruit en geniet van dit lekker pannetje.
Love to Cook