Stoofpotje van kangoeroe met maïs, pastinaak en winterpostelein

42 60 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 600 g kangoeroevlees
  • 2 maïskolven
  • 1 grote pastinaak
  • 250 g winterpostelein
  • 1 kl kruidenpoeder (of five spice dit is een aziatische mix van steranijs, peper, nootmuskaat of foelie, kaneel en gember; als alternatief kan je ook speculaas toevoegen)
  • 1 kruidentuiltje (2 laurierblaadjes)
  • 3 takjes tijm
  • 3 peterseliestengels
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote ui
  • 3 dl wildfond
  • 1 el maïszetmeel
  • 50 g gerookte spekblokjes
  1. Snijd het vlees in gelijke stukken en meng de blokjes kangoeroe met het maïszetmeel en braad het vlees aan in half olie-half margarine, reserveer.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen, braad de uiringen en de spekblokjes aan in wat boter tot ze goudbruin zijn, blus met de rode wijn en laat inkoken.
  3. Maak de maïskolven schoon en zet ze onder in de wildfond, voeg het kruidentuiltje, uien en spek toe en laat de maïskolven garen onder deksel.
  4. Snijd de maïskorrels van de kolven en zeef de jus. Laat de jus inkoken tot sausdikte.
  5. Schil de pastinaak en snijd in plakjes van ongeveer 4 mm. dikte.
  6. Bak de pastinaak goudbruin in olijfolie en voeg bij de maïskorrels.
  7. Doe het vlees, de maïs en pastinaak in een kookpot, voeg er de saus bij en warm nog 5 minuten door. Kruid met het vijfkruidenpoeder, peper en zout.
  8. Bak de postelein kort in olijfolie en voeg dit op het laatste moment toe aan het stoofpotje, verdeel alles over de borden en dien op.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtHerfst