Stoofpotje van kalkoen met bladerdeeg

17 60 5 5
Aantal personen:
  • Gr 800 Kalkoen
  • Gr 400 Wortelen
  • 1 Ui
  • 2 Stalen prei
  • 1 Brocoli
  • 1 Bladerdeeg
  • 1 Kruidentuil
  • 1 Ei
  • Ml 200 Gevogeltebouillon
  • Olijfolie
  • Boter
  • Peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180° . Maak de wortelen , ui, prei schoon . Snij alles in stukken . Haal het bladerdeeg uit de verpakking en laat op kamer temperatuur komen .
  2. Dep de kalkoen blokjes droog met keukenpapier , kruid ze met peper en zout , bak ze bruin in wat boter . Beboter een ovenschaal en leg ze erin en stoof de groenten in de zelfde pan of het vlees , blus met gevogelte bouillon en voeg een kruidentuiltje toe. Laat vijf minuten sudderen .
  3. Verwijder het kruidentuiltje en schep de groenten met wat bouillon over de kalkoenblokjes in de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg . Klop het ei los en bestrijk er het deeg mee . Zet het kalkoenpannetje 40 minuten in een voorverwarmde oven .
Izegem 54
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht