Stoofpotje van kalkoen met bier

20 60 3 5
Aantal personen:
  • 800 gr ontbeende kalkoenbout in stukjes
  • 125 gr verse champignons
  • 1 ui
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 fles Geuze (37ml)
  • olijfolie
  • bloem
  • 2 laurierblaadjes
  • handje vol met verse tijmtakjes
  • zure uitjes
  • peper & zout
  1. De kalkoenstukjes rondom bruin bakken in olijfolie. (hoog vuur)
  2. Kruiden met z/p
  3. Fijngesneden champignons en ui toevoegen, even verder laten bakken
  4. Doe de tomatenpuree, het bier,de laurier en de tijm in de pan en laat 50 sudderen op een laag vuur, afgedekt. (tijm en laurier zijn later weer te verwijderen)
  5. Roer ondertussen de bloem door 1dl water en bindt hiermee de saus, even doorkoken.
  6. Een 1/2 handvol zure uitjes toevoegen.
  7. Goed te combineren met erwtjes, worteltjes, in de vel gekookte aardappelen.
Sambaatje