Stoofpotje van kalfsvlees met madeira

7 120 0 5
Aantal personen:
  • 800 g kalfsragout
  • 1 dikke wortel
  • 2 grote uien
  • 2 el bloem
  • 2,5 dl witte wijn
  • 7,5 dl kalfsfond
  • 1 dl madeira
  • 1 kruidentuiltje
  • 200 g tomatenpuree
  • 250 g champignons
  • 300 g diepvrieserwtjes
  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  1. Hak de uien en de wortel in stukken. Snij de kalfsragout in blokjes. Bak het vlees in wat boter met de ui en de wortel. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Voeg de witte wijn, de kalfsfond, de madeira, het kruidentuiltje en de tomatenpuree toe. Roer opnieuw om, breng aan de kook en laat de stoofpot 1 u sudderen. Roer af en toe. Snij de champignons in plakken en stoof ze in wat olijfolie. Voeg de erwtjes en de champignons bij het kalfsvlees. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat madeira toe. Serveer de stoofpot met pasta, kroketjes of puree.
bolleke1970