Stoofpotje van Breydelhammetje met seizoensgroenten

14 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 Breydelhammetjes
  • 3 liter bouillon van rund of kip
  • 0.5 kg wortels
  • 0.5 kg spruitjes
  • 2 Uien
  • 1 prei
  • 1 knolselder
  • 8 aardappelen
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • tijm, laurier
  1. Leg het Breydelhammetje in een kookpot en vul die op met bouillon tot het hammetje ondergedompeld is. Breng het aan de kook, en kruid met wat tijm en een blaadje laurier. Nu voeg je de groenten en aardappelen toe. Eerst de aardappelen en hardere groenten, daarna de zachtere.
  2. Halveer het hammetje en schik het mooi in een diep bord. Met de groenten en bouillon omring je het vlees. Om je stoofpotje helemáál af te maken, kan je nog gehakte groene kruiden over je bord strooien. Smakelijk!
Breydel