stoofpotje Su

3 40 2 5
Aantal personen:
  • 3 steak
  • 2 chipolata
  • 2 sch gezouten spek (blokjes)
  • 2 uien
  • 1 bl tomatenpuree
  • 1 brick tomatenpuree Heinz
  • 1 p kastanjes voorverpakt gaar
  • 1 glas witte wijn
  • 2 soepl zilveruitjes (opgelegd)
  • 2 soepl xeresazijn (of witte wijnazijn)
  • geut grenadine (of lepel bessengelei)
  • tijm-laurier-salie-rozemarijn- lava's-kruidnagel
  • 1 gl rundsbouillon
  1. -vlees in blokjes snijden, aanstoven
  2. -ook ui + spekblokjes
  3. -vervolgens tomaten puree + azijn , wijn, grenadine, kastanjes en zilveruitjes
  4. 35 min sudderen, af en toe rustig omroeren, ev nog water toevoegen
  5. -doe nu de chipolata in stukjes, halveer de kerstomaatjes, voeg in kookpot, laat nog 8min sudderen
  6. -ev wat binden met maizena
  7. lekker met aardapp - puree - kroketten - rijst - brood
suzanne jacobs