Stoofpotje met koolvis

11 50 2 5
Aantal personen:
  • 600 gr koolvisfilet in stukken
  • 600 gr vastkokende aardappelen
  • 300 gr wortelen
  • 1 venkelknol
  • 3 stengels witte selder
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 el mosterd
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje tijm
  • 8 dl visfond
  • 3 dl room
  • solo, bakken en braden
  • gepelde grijze garnalen
  • verse dille
  • Maïszetmeel
  • peper&zout (pezo)
  1. Maak de groenten schoon.
  2. Snij de aardappelen in stukken, de wortelen en de venkel in plakjes, de selder in boogjes.
  3. Doe wat solo in een kookpot en fruit hierin de ui glazig.
  4. Voeg er de aardappelen, wortelen, venkel en selder aan toe.
  5. Doe er de laurier, de tijm en de mosterd bij, kruiden met pezo.
  6. Roerbak kort en blus met de visfond.
  7. Leg een deksel op de kookpot en laat ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
  8. Leg er nu de koolvis bovenop en laat nog 7 à 10 minuten pruttelen, tot de vis gaar is.
  9. Haal de vis uit de pot, leg deze in 4 warme diepe kommen en bedek met aluminiumfolie.
  10. Giet de room bij de saus en bind de saus indien nodig met maïszetmeel opgelost in een beetje water.
  11. Nappeer de de vis met de groentensaus en bestrooi het geheel met garnalen en plukjes dille.
Victor S.