Stoofpotje met kip, pruim en wortel

19 50 5 5
Aantal personen:
  • +/- 8 kipdrumsticks
  • 400 gr wortelen
  • 1 ui
  • 3 pruimen
  • 2 teentjes look
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl koriander
  • 1/4 tl kurkuma
  • snuifje kaneel
  • 200 ml kipbouillon
  • Citroensap
  • Peper en zout
  • 1 klontje Solo
  • Optioneel om af te werken > zonnebloempitten en peterselie
  1. Pel de ui en hak fijn.
  2. Schil de wortelen en snij grof.
  3. Pel de look en hak fijn.
  4. Snij de pruimen in partjes.
  5. Kruid de kipdrumsticks met peper en zout.
  6. Verhit een stoofpot of hoge pan met een ruime scheut olijfolie.
  7. Bak hierin de kipdrumsticks kort aan. Haal uit de pan en zet even opzij.
  8. Bak kort in dezelfde pan de fijngesneden ui, look en wortelen.
  9. Leg hierop de kipdrumsticks, kruid met komijn, kurkuma, koriander en snuifje kaneel. Overgiet met de bouillon en laat 30min zachtjes sudderen. Voeg de laatste 10min de partjes pruim toe.
  10. Breng het stoofpotje voor het serveren op smaak met citroensap en eventueel peper en zout.
  11. Je zou het stoofpotje nu al kunnen serveren met couscous, maar de volgende dag is het stoofpotje op haar best.
  12. Je kan eventueel ook nog wat zonnebloempitten roosteren en deze bij serveren over de kip strooien samen met een beetje peterselie.
Elien's Cuisine