Stoofpot van varkensgehakt

19 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr varkensgehakt
  • 2 eieren
  • 200 gr ananas, in blokjes (mag uit blik)
  • piment d'espelette (chilipepertje)
  • 4 el ketchup
  • tabascodruppels
  • 2 verse tomaten, ontveld en in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • takje tijm
  • 80 cl kippenbouillon
  • peper & zout (pezo)
  1. Meng het gehakt met de eieren en breng op smaak met pezo en piment d'espelette.
  2. Rol balletjes van het mengsel en kleur ze aan samen met de gehakte ui.
  3. Voeg de ananas toe en giet er de kippenbuillon bij, laat ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Voeg er de tomatenblokjes bij, alsook de ketchup en de tijm.
  4. Als alles goed gegaard is, verder op smaak brengen met piment d'espelette en enkele druppels tabasco.
  5. Serveer met gekookte aardappelen of...zelfgemaakte dikke frietjes.
Victor S.