Stoofpot van lamsvlees met abrikozen

2 110 0 5
Aantal personen:
  • 1 el zonnebloemolie
  • 500 g ontbeende lamsbout, in stukjes van 2,5 cm
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 el bloem
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 350 ml groentenbouillon
  • 125 ml rode wijn
  • 250 g fijne champignons
  • 1 et tomatenpuree
  • 1 bouquet garni
  • versgemalen zwarte peper
  • 200 g gedroogde abrikozen
  • 2 et verse koriander, fijngehakt
  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Verhit de olie in een ovenbestendige pan. Voeg het lamsvlees toe en bak het in 5 minuten rondom aan tot het bruin is. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
  2. Roer de ui en de knoflook door het vocht in de pan. Fruit de ui en de knoflook 5 minuten tot ze zacht zijn. Schep het lamsvlees terug in de pan, samen met de bloem, het gemalen korianderzaad en de komijn. Laat alles al roerend 1 minuut bakken. Voeg beetje bij beetje de bouillon en de wijn toe en breng al roerend aan de kook. Roer er de paddenstoelen, de tomatenpuree, het bouquet garni en de zwarte peper door. Leg een deksel op de pan en zet hem 1 uur in de oven.
  3. Voeg de abrikozen toe aan het vlees in de pan. Laat de pan nog 30 minuten in de oven staan of tot het lamsvlees zacht is. Verwijder het bouquet garni, roer de verse koriander erdoor en garneer met een beetje extra verse koriander. Lekker met gestoomde groenten.
armani1602