Stoofpot van hondshaai met groene groenten

107 60 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 600 g hondshaai
  • 1 ui
  • 1 stukje gember (3 cm)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • 1 el Solo
  • 0.5 tl gemalen kurkuma
  • 1 bosje asperges
  • 1 handvol peultjes of boontjes
  • 1 handvol erwtjes
  • 0.5 venkelknol
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 el verse koriander
  1. Snijd de hondshaai in stukjes van 3 cm. Schil de ui en snipper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Schil het teentje knoflook en rasp fijn. Verwijder de zaadjes uit de chilipeper en snipper fijn.
  2. Smelt een eetlepel Solo in een pot en voeg de ui, gember, knoflook, chili en kurkuma toe. Snijd de steeltjes van de koriander en voeg ze toe aan het stoofpotje. Bewaar de blaadjes voor de afwerking.
  3. Was de groenten zorgvuldig en snijd de venkel in plakjes. Doe de hondshaai, de groenten en de kokosmelk bij het stoofpotje, breng aan de kook en zet het vuur dan zachter. Snijd de onderste centimeter van de asperges en voeg ze toe aan het stoofpotje. Laat zacht inkoken tot een smeuïge curry en werk af met de korianderblaadjes.
Solo