Stoofpot met linzen

323 50 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 500 g groene Puy-linzen
  • 4 Morteau-worsten
  • 2 grote uien
  • 3 wortelen
  • 2 kruidnagels
  • 4 soeplepels Solo Vloeibaar
  • zout
  • peper
  1. Schil de uien en snij ze fi jn. Schil de wortelen en snij ze in heel kleine blokjes.
  2. Verwarm de Solo Vloeibaar in een stoofpan. Fruit daarin de uien en de wortelen al roerend gedurende 2 minuten. Doe er dan de linzen bij. Kruid dit met zout en peper. Giet de linzen rijkelijk onder met water. Voeg de kruidnagel erbij en breng aan de kook.
  3. Snij ondertussen de Morteau-worsten in dikke schijven. Wanneer het water kookt, voeg je er de schijven worst aan toe.
  4. Verminder het vuur tot op zijn laagste punt en laat alles 30 minuten sudderen. Dien het stoofpotje onmiddellijk op.

Solo