Stoofperen met thee

26 50 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 stoofperen
  • Porto
  • 150 g suiker
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 7 dl melk
  • 50 g puddingpoeder
  • 80 g suiker
  • 2 zakjes vanille thee
  • 30 g Solo
  1. Snij de peren in 2, haal er het klokhuis uit en giet er de Porto in.
  2. Strooi er de suiker over en giet over elk stuk peer 1 lepel Solo Vloeibaar.
  3. Schuif ze in een op 140° C voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.
  4. Maak ondertussen de saus door 5 dl melk aan de kook te brengen.
  5. Haal van het vuur, voeg er de theezakjes bij en laat 10 minuten trekken.
  6. Los de suiker en het puddingpoeder op in de resterende melk.
  7. Verwijder de theezakjes en voeg de koude melk samen met de Solo bij de warme melk.
  8. Laat op zacht vuur onder voortdurend roeren indikken.
Solo
Meer inspiratie

IJs en fruitNagerechtWinter