Stokbrood, maar dan gevuld

5 30 5 5
Aantal personen:
  • 1 4 granen stokbrood vers of om af te bakken
  • 2 plakjes ghanda ham
  • 1 bakje Philadelphis roomkaas natutel
  • 4 zongedroogde tomaatjes op olie in stukjes
  • 2 el gesnipperde bieslook of peterselie
  • 1/4 gele paprika in kleine stukjes
  • 1/4 groene paprika in kleine stukjes
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes in stukjes
  • peper en zout naar smaak
  • 1 teentje knoflook geperst
  1. Een heerlijk borrelhapje, dat prima op voorhand te maken is en bij het opdienen alleen maar gesneden hoeft te worden. Ook verrassend lekker bij een kop soep. Bovendien kun je met de vulling naar hartenlust variëren . Bijvoorbeeld, rauwe ham, gekookte ham, parmaham, boursin, sjalotje en ga zo maar door.
  2. Bak het 4 granen brood af zoals beschreven op de verpakking , en laat het helemaal afkoelen.( of neem een vers wit of 4 granenstokbrood) . Halveer het brood na\ afkoeling en snij er de kapjes af. (Eet deze lekker zelf op met iets van de vulling om te proeven of voer ze aan de vogeltjes, uiteraard zonder de vulling. )
  3. EN NU DE VULLING Meng de roomkaas met alle overige ingrediënten en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. dat is alles. EN ZÓ VUL JE HET.
  5. Hol het stokbrood helemaal uit. Dit gaat prima met een lange ijslepel. Vul daarna het brood met het mengsel. Duw goed aan, zodat je er zeker van bent, dat er overal vulling zit. Rol het brood in folie en leg tot gebruik in de koelkast. Snij het brood vlak voor het serveren in plakjes en geniet.
Love to Cook