Stoemp met rookworst en andijvie

572 45 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg pureeaardappelen
  • 1 andijvie
  • 400 g ambachtelijke rookworst
  • 2,5 dl bruine vleesjus
  • 2 el graanmosterd
  • 1 sjalot
  • 20 cl rode wijn
  • 20 g Solo
  • 1,5 dl volle melk
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  1. Snipper de sjalot fi jn, stoof deze aan in een weinig Solo en blus met de rode wijn. Laat de wijn even uitkoken en voeg de bruine vleesjus toe. Laat reduceren tot 2/3 en voeg de graanmosterd toe.
  2. Pluk en was de andijvie. Snijd de andijvie in fi jne reepjes.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend, gezouten water.
  4. Verwarm de rookworst in een pan met een deksel en een weinig water.
  5. Giet de aardappelen af en laat ze nog even uitstomen. Warm de melk op met het klontje Solo, peper, zout en nootmuskaat.
  6. Plet de aardappelen, roer de gekruide melk door de aardappelen en vervolgens de rauwe andijvie. Let op: de aardappelen moeten nog heet zijn!
  7. Verdeel de andijviestoemp over de borden, snijd de rookworst in plakjes en schik dit over de andijviestoemp. Omring met de warme graanmosterdsaus en dien op.
Solo