Stoemp met paprika, appel en worst

56 30 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 4 stevige appels (bijv. Elstar)
  • 3 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 magere rookworst (275 g)
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 1 el mosterd
  1. Schil de aardappels en appels, snijd ze in vieren en kook de aardappels in een laagje water in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 15 minuten koken de appels toe.
  2. Pel ondertussen de uien. Snijd de uien en paprika’s in kleine stukjes.
  3. Bereid de worst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit de Solo Vloeibaar in een grote pan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de ui en paprika in 7 minuten, en schep geregeld om.
  5. Giet de aardappels en appels af en stamp ze fijn. Roer het ui-paprikamengsel en de mosterd erdoor. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Snijd de worst in plakjes. Schep de stamppot op 4 borden en leg de plakjes worst erop.
Solo
Meer inspiratie

BelgischGroenteHoofdgerecht