st.jacobsvruchten op een hartige sabayonspiegel met gepocheerde brocoli

5 60 0 5
Aantal personen:
  • 600 gram x1 brocoli roosjes
  • 6 maal x1 eierdooiers
  • 10 gram x1 peper en zout van de molen
  • 50 gram x1 solo of andere vetstof
  • 8 maal x1 st.jacobsvruchten
  • 6 maal x1 droge witte wijn
  1. breek de eieren en neem enkel het eigeel en zet op de laagste stand van een
  2. electrische kookplaat of in bain marie in een steelpan met dikke bodem en doe
  3. het eigeel daarin, voeg beetje bij beetje de witte wijn toe en klop met garde
  4. zet van het vuur en voeg peper en zout toe.
  5. kook vooraf de brocoliroosjes gaar in licht gezouten water en hou warm.
  6. bak de st.jacobsvruchten in een weinig vetstof in een pan met antikleeflaag,
  7. zout en peper lichtjes.
  8. neem plat bord en giet een spiegel van warme saus, plaats in het middel de 2
  9. st.jacobsvruchten, leg een kring van brocoliroosjes in het bord en dien direkt op.
  10. smakelijk ide ginette
ginette.ide