St.Jacobsschelpen op een bedje van prei-champignons met witloofsaus

28 30 4 5
Aantal personen:
  • 2 dl visfond
  • 2 dl room
  • 1 kleine koffielepel graantjesmosterd
  • 20 gr gerookte zalm snippers
  • 2 preiwitten
  • 250 gr champignons
  • 1 dikke krop witloof
  • peper en zout
  • 12 St.Jacobsvruchten
  • vloeibaar solo
  1. Prei in rondjes snijden en aanstoven in solo, visfond toevoegen en ongeveer 8 min koken.
  2. Door een zeef gieten en vocht bewaren, prei mengen met de zalmsnippers en 1 lepel room.
  3. Champignons in schijfjes stoven, fijngesnipperd witloof stoven.
  4. Kookvocht van de prei inkoken met de rest van de room, mosterd toevoegen + gestoofd witloof.
  5. kruiden met peper en zout. Solo vloeibaar verhitten en de st.Jacobsvruchten aan twee zijden vlug bruinbakken. Prei, champignons in het midden van verwarmde borden leggen, de vis erop leggen, dresseer de witloofsaus er rond.
Monique_14