Stifado

2 0 0 5
Aantal personen:
  • 600 gram rundsstoofvlees
  • gyroskruiden
  • 4 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 kruidnagel
  • 2 laurierblaadjes
  • zwarte olijven
  • zout en peper
  1. Doe 3 eetlepels gyroskruiden over het vlees en schep ze om en om.
  2. Laat ze 1/2 uur op een koele plaats.
  3. Snij de uien en knoflookteentjes in kleine blokjes.
  4. Verhit in een braadpan een paar lepels olijfolie en schroei het vlees rondom dicht.
  5. Voeg op een laag vuur de uien en knoflook toe en bak ze al roerend 4 minuten.
  6. Voeg de tomatenblokjes, kruidnagels, laurierblaadjes, olijven, zout en peper toe en laat het geheel 2 uren stoven met het deksel op de pan.
  7. Roer af en toe wel eens het geheel om.
  8. Lekker met aardappelen, puree of rijst.
Mystica
Meer inspiratie

GrieksVleesHoofdgerecht