Stifado

12 25 0 5
Aantal personen:
  • 60 ml olijfolie
  • 750 gr kleine uien
  • 1 kg rundvlees
  • 3 teentjes knoflook in de lengte gehalveerd
  • 1,25 dl rode wijn
  • 1 kaneelstokje
  • 1/4 theelepel grofgemalen zwarte peper
  • zout
  • 1 laurierblad
  • 1 el rode-wijnazijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 3,75 dl water
  1. Kooktijd: 1,5 uur
  2. Olie in een grote pan met dikke bodem verhitten. Uien op matig vuur al roerend goudbruin bakken, uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.
  3. Vet en pezen van het vlees snijden en in blokjes van 3 cm snijden.
  4. Al het vlees in de pan doen en op hoog vuur al roerend 10 minuten bruinbakken tot al het vocht is verdampt. Knoflook, wijn, specerijen, laurierblad, azijn, tomatenpuree, water en zout in de pan doen.
  5. Op een laag pitje 1 uur afgedekt laten sudderen. De uien toevoegen en omscheppen. Nog 15 minuten afgedekt laten koken. Kaneelstokje, pimentkorrels en laurierblad voor het serveren verwijderen.
  6. Serveren met een Xoriatiki (Griekse slade) en gebakken aardappelen of Kritharakia
Debbie J.