Stifado (Grieks stoofvlees)

8 120 3 5
Aantal personen:
  • 500 gr Stoofvlees
  • Peper, zout, nootmuskaat
  • 50 gr Solo
  • 500 gr Uien
  • 3 teentjes Knoflook
  • 400 gr Tomatenblokjes
  • 15 cl Rode wijn
  • 75 cl Runderbouillon (water met 2 blokjes)
  • Bloem
  • Kruidenbuiltje:
  • 3 Laurierblaadjes
  • 2 takjes Tijm
  • 2 takjes Platte peterselie
  • Droge kruiden:
  • 1 kl Oregano
  • 2 Kruidnagels
  • 1 kl Cayennepeper
  • 1 kl Komijn
  • 1 bosje Peterselie
  1. - Kruid het vlees met peper, zout en nootmuskaat en bak het bruin in een kleefpan met de helft van de boter.
  2. - Doe er dan de bloem bij en bak al roerend aan.
  3. - Giet het over in een stoofpot.
  4. - Snij de uien in halve ringen en de knoflook in schijfjes.
  5. - Hierna doe je de rest van de boter in de kleefpan en fruit je beiden aan.
  6. - Giet het over in de stoofpot.
  7. - Blus de kleefpan met de rode wijn en laat even inkoken.
  8. - Giet het vervolgens over in de stoofpot en doe er de bouillon bij, de tomatenblokjes, de droge kruiden en het kruidenbuiltje.
  9. - Stoof het gerecht gaar gedurende 1,5 uur à 2 uur (of 35 min in een snelkookpan).
  10. - Verwijder het kruidenbuiltje en overstrooi het geheel met de gehakte verse peterselie en roer het zachtjes onder het vlees.
  11. - Lekker bij frietjes of rijst.
Rony_DS