Stevige boerenland maaltijdsoep

2 40 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr rauwe ham
  • 2 el olijfolie
  • 250 gr prei in ringen
  • 250 gr wortel in plakjes
  • 1 rode paprika in reepjes of stukjes
  • 1 gele paprika in reepjes of stukjes
  • 2 sjalot gesnipperd
  • 3 kruidnagels
  • 2 vleestomaat in stukken
  • 3 teen knoflook gesnippeerd
  • peper en zout
  • 50 gr verse kruiden ( peterselie, bieslook ect) naar smaak
  • 5 peperkorrels
  • 1 zakje bouquet garni
  • 1 1/2 liter groentebouillon van blokken
  1. .Bak de ham 4-6 min. in de olie.
  2. Voeg prei, wortel, beide paprika’s, sjalotjes, kruidnagels, knoflook, bouquet garni, peperkorrels en een snufje zout toe en warm alles 5 min. mee..Voeg de bouillon toe en laat de soep circa 20 min. zachtjes koken.
  3. Voeg 10 min. voor het einde van de kooktijd de tomaat toe..Breng op smaak met zout, peper en de kruiden.
  4. Serveer met vers bruin brood en goede boter.
  5. Een heerlijke soep, die zich goed leent om allerlei groente resten op te gebruiken.
  6. Vrouw .nl
Love to Cook