Steak tartaar

20 45 3 5
Aantal personen:
  • 2 biefstukken
  • 1 eierdooier
  • 3 kleine augurken
  • 1 el peterselie
  • 1/2 el kappertjes
  • 1/4 ui
  • 1/2 el tomatenketchup
  • 1/2 el worcestershiresaus
  • 1 tl mosterd
  • paar druppels tabasco
  • peper & zout
  1. Hak 2 biefstukken van goede kwaliteit fijn met een mes (niet in de keukenmachine). Meng 1 kakelverse eidooier met 3 fijngehakte augurken, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1/2 eetlepel fijngehakte kappertjes, 1/4 fijngesnipperde ui, 1/2 eetlepel tomatenketchup, 1/2 eetlepel Worcestershire saus, 1 theelepel mosterd en een paar druppels tabasco. Breng dit op smaak met zout en peper. Meng dit door de gehakte biefstuk en maak er 2 schijven van. Laat de steak tartare nog even opstijven in de koelkast. Serveer de steak tartare met een salade en aardappeltjes of frietjes.
Sambaatje