STEAK op de wijze van de boswachter

1 50 0 5
Aantal personen:
  • 4 biefstukken
  • boter of olijfolie
  • peper uit de molen en grof zeezout
  • 5 sjalotten
  • 10 kleine zoete uien mulhouse
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram gerookte spekreepjes
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 takje verse tijm
  • 4 el rode wijnazijn
  • 3 dl madera of rode port
  • 4 dl runderfond
  • olijfolie
  • waterkers
  • frietjes
  1. pel en snipper de sjalot en de knoflook. Bak ze met de helft van het spek aan in wat olijfolie. Blus met de rode wijnazijn, doe er tijm en laurier bij. Laat bijna volledig inkoken
  2. doe er de madeira bij en laat opnieuw inkoken. Voeg er de runderfond bij en laat tot de helft inkoken. Giet door een zeef en druk uit
  3. Bak de rest van het spek knapperig met de gepelde uitjes. Roer door de saus. breng op smaak en hou warm
  4. kruid de biefstukken met peper en zeezout. Schroei ze dicht in hete boter of olijfolie in een goed hete pan.
  5. schik ze op de borden, leper er saus bij en serveer met waterkers en frieten
NelekeP