Steak met portosaus

14 20 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 steaks van 125 gr
  • 1 ui
  • 600 g broccoliroosjes
  • 450 g aardappel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 50 ml rode port
  • 1 Knorr Sausketeltje Natuur
  • 75 g cashewnoten
  • 1 teentje knoflook
  1. Haal het vlees uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Pel en snipper de ui en de look fijn. Kook de broccoli in kokend water gedurende ongeveer 6 minuten.
  3. Snijd de aardappelen in partjes en bak ze in margarine goudgeel en krokant.
  4. Kruid het vlees met peper en zout en schroei het aan beide kanten in hete margarine toe. Laat nog 3 minuten verder garen en schep het dan uit de pan. Houd onder aluminiumfolie warm.
  5. Giet het meeste vet uit de pan en stoof er dan de ui en de look in. Voeg de porto en 250 ml warm (maar niet kokend) water en het Knorr Sausketeltje Natuur toe.
  6. Roer met een garde en breng langzaam aan de kook en laat het 1 min. op een laag vuurtje koken.
  7. Verdeel de broccoli over de borden en strooi de noten erover. Schik er het vlees en de aardappelen bij en lepel er de saus over.
Knorr
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht