Steak met peperroomsaus

2 40 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 aardappelen
  • zeezout
  • 4 biefstukken à 150 - 200 g
  • versgemalen peper
  • 3 el Solo margarine
  • 35 g groene peperkorrels
  • 1 scheutje rode wijn
  • 200 ml bruine fond
  • 1 pakje Solo Crèmefine Cuisine à 200 ml
  • 400 g witloof
  • 2 el dragonazijn
  • 25 g postelein
  • 1 snufje fleur de sel
  • Extra nodig: frituurpan met solo frituurolie
  1. Spoel de aardappelen grondig en snijd ze in dikke frieten van 2 cm op 7 cm. Kook ze bijna gaar in gezouten water en laat even afkoelen.
  2. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout en bak in hete Solo, naargelang de gewenste bakwijze. Haal het vlees uit de pan. Dek af met aluminiumfolie en laat rusten.
  3. Doe de groene peperkorrels in de pan en voeg de rode wijn en fond toe. Laat kort inkoken. Doe de Solo Crèmefine Cuisine erbij en laat inkoken tot een gladde saus.
  4. Maak het witloof schoon en snijd in stukjes. Werk af met dragonazijn, peper en zout en serveer met de blaadjes postelein.
  5. Frituur de voorgegaarde frieten op 180 °C. Bestrooi met fleur de sel en serveer bij de steak.
Solo
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerecht