steak met carpacio van venkel

9 20 0 5
Aantal personen:
  • 2 venkels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roze peper
  • 1 tomaat
  • 4 steaks van 150g elk
  • peper en zout
  • 2 eetlepels solo
  • 8 eetlepels solo room
  1. snijd de venkels in zeer dunne plakjes
  2. giet er de olie over en breng verder op smaak met peper en zout en de roze peper
  3. schik op ieder bord een beetje venkel
  4. ontpit de tomaat en snij in kleine blokjes
  5. kruid het vlees met peper en zout en laat de solo in de pan heet worden
  6. bak het vlees aan beide kanten goed aan en dek af als je graag meer gebakken hebt
  7. schik op ieder bord een stuk vlees en doe nu de room in pan
  8. roer de room met de bakjus tot een gladde saus en voeg er de blokjes tomaat bij
  9. proef na op peper en zout en lepel over het vlees
veronique de m
Meer inspiratie

VleesHoofdgerechtZomer