Stamppot van spinazie, spekjes en geitenkaas

35 30 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 1.5 kg aardappelen
  • 1 pak bladspinazie (diepvries - 450 gram)
  • 150 g plakjes ontbijtspek
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Vlees
  • 75 g zachte geitenkaas
  1. Schil en snijd de aardappelen in gelijke stukken. Kook ze gedurende ca. 20 min. in een laagje water met wat zout gaar. Kook de laatste 5 min. de (nog bevroren) spinazie met de aardappelen mee. Eventueel afgieten.
  2. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan op een laag vuur zachtjes uit.
  3. Stamp de aardappelen met spinazie fijn. Voeg het Bouillonketeltje toe, laat al roerend smelten.
  4. Verkruimel de helft van de geitenkaas erboven en warm de stamppot goed door.
  5. Verdeel de stamppot over 4 grote borden, verdeel de uitgebakken spekplakjes en de rest van de verkruimelde geitenkaas erover.
Knorr