Stamppot van Andijvie en Paprika

18 20 5 5
Aantal personen:
  • 500 gram Aardappelen
  • 1 stuks Gele Paprika
  • 2 stuks Rode Paprika
  • 3 tenen Knoflook
  • 1 stuks Ui
  • 250 gram Gerookt spek in blokjes
  • 1 zakje Jus
  • 400 gram Gesneden Andijvie
  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snijdt ze in blokken.
  3. Maak de paprika's schoon en snijdt ze in blokjes.
  4. Schil de ui en knoflook en snijdt deze in grove stukken.
  5. Bereiding:
  6. Kook de aardappelen en bak ondertussen de spekblokjes in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag. Als het spek gebakken is voeg je de paprika, ui en koflook toe. Even doorbakken en daarna de jus volgens beschrijving op het pakje toevoegen.
  7. Stamp de gekookte aardappelen fijn met een stamper en voeg daarna de rauwe andijvie erbij. Meng het jus-paprika mengsel door de aardappelen en andijvie.
  8. Nog even doorwarmen en daarna opdienen.
  9. Eet smakelijk.
  10. Liever iets pittiger?
  11. Vervang dan het spek door shaorma vlees of voeg aan de jus één theelepel sambal toe.
Marlon_Breda
Meer inspiratie

AardappelHoofdgerechtHerfst