Stamppot spitskool met roomkaas en hamreepjes

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 middelgrote ui gesnipperd
  • 1 kleine rode paprika in blokjes of reepjes
  • vers gemalen zeezout
  • 600 gr kruimige aardappelen
  • 2 el boter
  • 350 gr spitskool in reepjes
  • 150 gr reepjes gekookte ham
  • 100 ml melk
  • 75 gr roomkaas met pepertjes van Boursin
  • 1 teentje knoflook geperst
  1. Het is bijna winter en kool is een echte groente van het seizoen Bovendien is kool razend gezond en nog budget ook.
  2. .Kook in een pan water met zout of een bouillonblok de kruimige aardappelen gaar. Verhit de boter in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook glazig. Voeg dan de paprika en spitskool toe en roerbak de kool en paprika in ca. 10 minuten gaar. Verwarm de ham reepjes kort mee.
  3. Verwarm de melk met de roomkaas en laat deze al roerende smelten. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de warme kaas en melk tot een grove puree en schep het koolmengsel erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout en nootmuskaat.
  4. Ook lekker met uitgebakken spekblokjes.
  5. Eigen recept
Love to Cook