staek met roquefort kaas

13 20 5 5
Aantal personen:
  • 150 gr roquefort
  1. Steak met Roquefortsaus
  2. Voor 2 personen
  3. Biefstuk naar keuze
  4. Vetstof om te bakken
  5. 100 gr Roquefort
  6. 1,5 dl (light) room
  7. biefstukken bakken naar eigen smaak
  8. (saignant 2 min/kant; à point: 3 min/kant; bien cuit: 4 min/kant, voor een biefstuk van 2 cm dikte)
  9. kruiden met peper en (weinig) zout
  10. ondertussen Roquefort pletten met de room, tot alle kaas opgelost is in de room
  11. het vlees uit de pan nemen en warm houden (bvb onder aluminiumfolie)
  12. de pan deglaceren met een paar eetlepels water (de braadresten goed losmaken) en het roommengsel in de pan doen
  13. goed roeren tot een homogene saus
  14. bijkruiden met peper (géén zout)
  15. alles heel even zachtjes laten pruttelen en de biefstukken, mèt de vrijgekomen sappen, opnieuw in de pan doen
  16. opdienen met frietjes en sla en tomaatjes
freddy1948