Staartvis in een hamjasje met tijmaardappeltjes

292 20 Gemiddelde moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 600 g staartvisfilets
  • 150 g gedroogde ham
  • 100 g Solo
  • 400 g krielaardappeltjes
  • 1 glas droge witte wijn
  • 2 eetlepels tijm (verse gehakte)
  • 2 uien
  • peper
  1. Kook de aardappeltjes beetgaar in de schil.
  2. Snipper de ui fijn en stoof hem in de helft van de Solo.
  3. Breng de vis op smaak met peper.
  4. Rol de vis in de ham op en bak hem in de pan met de uien gedurende 3 minuten.
  5. Draai regelmatig om.
  6. Haal de vis uit de pan en hou warm.
  7. Doe de rest van de Solo met de aardappeltjes en de tijm in de pan en giet er de wijn bij.
  8. Roerbak op een heet vuur gedurende 1 minuut.
  9. Verdeel de vis met een scherp mes in plakjes en schik ze op de borden langs de aardappelen.
Solo