St. Jacobsschelpen

4 45 0 5
Aantal personen:
  • 5 schelpen St. Jacobsvruchten groot en vers
  • 250 gr. Gepelde garnalen
  • 250 gr. Paddestoelen
  • 150 gr. Geraspte gruyères kaas
  • 2 st. Eieren
  • 1 glas Droge witte wijn
  • 1 st. Ajuin
  1. 1.5 glas water, 1 glas droge witte wijn, 1 fijn gesneden ajuin, peper en zout samen voegen en laten koken als het mengsel kookt de schelpen erbij voegen en 5min. laten koken, het kookvocht behouden om de saus later aan te lengen.
  2. In een pan Paddestoelen braden met boter de Paddestoelen eruit scheppen na het braden en 4 soeplepels gewone bloem erin roeren (van het vuur) tezamen met de eierdooiers en een beetje kaas daarna terug op het vuur met het (kook)vocht totdat je denkt dat de saus de gewenste dikte heeft laten inkoken.
  3. Bij de beetje afgekoelde saus de garnalen doorroeren.
  4. In de schelp(en) de vrucht plaatsen en voor de rest opvullen met de saus en overvloedig bestrooien met de rest van de kaas.
  5. In een warme oven gratineren.
  6. Opdienen in een bedje van grof zout met brood, smakelijk!!!
Geert Portier