Spruitjesstamppot met stoofperen-cranberrycompote

0 30 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 2 stoofperen
  • 50 g verse cranberry's
  • 1 sinaasappel
  • 2 tl 2 honing
  • 350 g spruitjes
  • 400 g zoete aardappels
  • 250 g varkensfiletlapjes (2 stuks)
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  1. Schil de stoofperen, snijd in parten, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in kleine stukjes. Was de cranberry's. Was de sinaasappel schoon onder stromend water en schil met en dunschiller kwart van de oranje schil af. Snijd ze in ragdunne reepjes. Pers de sinaasappel uit. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer grote spruiten.
  2. Doe de stukjes peer met de cranberry's, sinaasappelschilletjes, het sap, 1 dl water en de honing in een kleine pan en breng alles aan de kook. Voeg een beetje versgemalen peper naar smaak toe en kook de stoofperencompote in ca. 20 minuten op een laag vuur tot de peerstukjes gaar zijn en het vocht bijna verdampt is.
  3. Kook intussen de zoete aardappel in water in ca. 15 minuten gaar. Kook de spruitjes in water in ca. 8 minuten net gaar. Bestrooi het vlees met peper naar smaak. Verhit de Becel Original in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees in 5 tot 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar.
  4. Giet de zoete aardappelen af maar vang het kookwater op. Giet de spruitjes af. Stamp de aardappelen grof en schep er de spruitjes doorheen. Voeg zoveel van het opgevangen kookwater door zodat een smeuïge stamppot ontstaat en stamp nog kort door (de spruitjes moeten grof blijven).
  5. Verdeel de spruitjesstamppot met de peren-cranberrycompote en de gebakken varkensfiletlapjes over de borden en serveer direct.
Becel