Spruitjessoep met spekjes

1 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gram spruitjes
  • 1 aardappel
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 theelepel kerripoeder
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • 125 g spekreepjes, gerookt
  • 8 el broodkorstjes
  1. maak de spruitjes schoon en snij ze doormidden. schil de aardappelen en snij in blokjes.
  2. verhit een scheutje olijfolie in een ruime soeppan en stoof hierin de ui en looksnippers even aan.
  3. voeg de spruitjes en aardappelblokjes toe en bestrooi met kerriepoeder.
  4. laat even bakken.
  5. overgiet met de bouillon en breng aan de kook.
  6. bak intussen de spekblojes goudbruin en krokant en laat ze op keukenpapier uitlekken
  7. bewerk de soep met een staafmixer, als de spruitjes gaar zijn.
  8. kruid met peper en zout
  9. schep de soep in voorverwarmde kommen en werk af met een scheutje room en serveer met krokante spekreepjes en broodkorstjes.
tita van laer