spruitjes in witte wijn met worst

3 60 4 5
Aantal personen:
  • 4 luikse of liburgse boerenworst
  • 125 gram spekblokjes
  • 500 gram spruitjes
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • boter
  • witte wijn
  1. kuis de spruitjes en was ze
  2. kuis de wortelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1cm,
  3. kuis en snijd de ajuin in reepjes
  4. verwarm de boter in een stoofpot en stoof de ui glazig
  5. doe er de wortelen en spruitjes in en stoof lichtjes aan
  6. laat 10 min stofen terwijl ge de worsten beetje aanbakt
  7. en blus de pot met witte wijn
  8. bak de worsten lichtjes aan in een pan met boter (niet voledig gaar bakken)
  9. doe de worsten uit de pan en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 a 2 cm
  10. doe in dezelfde pan de spekblokjes en bak ze gaar
  11. doe alles in de stoofpot en laat rustig verder garen tot de spruitjes gaar of beetgaar zijn
  12. dien warm op
  13. do
pauleke