Spritz Aperol Een Zomers Aperitief Op Het Terras!

19 10 3 5
Aantal personen:
  • 1 sinaasappel in schijfjes
  • 1/3 aperol ( slijter)of Campari gekoeld
  • 1/3 Spa Rood gekoeld
  • 1/3 prosecco gekoeld
  • ijsklontjes
  1. Spritz is een fel oranje drankje dat zeer populair is in Noord-Italiƫ. Vooral op terrasjes in Verona en Venetiƫ zie je de grote gevulde glazen veelvuldig op de tafeltjes staan.
  2. Een Spritz is makkelijk zelf te maken.
  3. Neem een cocktail- of longdrinkglas en vul hem met een derde Aperol, een derde koolzuurhoudend water en een derde prosecco.
  4. Voeg als finishing touch een schijfje sinaasappel en ijsklontjes toe.
  5. Aperol is tegenwoordig bij de slijterij verkrijgbaar, maar je kan het ook vervangen door Campari. Serveer het drankje met olijven of wat chips. Proost!
  6. .
  7. Materialen
  8. Vul een longdrinkglas met 1/3 Aperol. Dan 1/3 koolzuurhoudend water En vul het glas af met 1/3 prosecco. Voeg als laatste ijsklontjes en een schijfje sinaasappel toe.
  9. Aperol bevat bijna de helft minder alcohol dan Campari.
Love to Cook