Spritsen met chocolade

13 20 0 5
Aantal personen:
  • 100 gram boter
  • 25 gram fijne suiker
  • 1/2 teelepel vanillearoma
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram pure chocolade
  1. verwarm de oven voor op 160°C.
  2. vet twee bakplaten in met een beetje boter.
  3. klop de boter, suiker en vanille in een kom tot een lichte, luchtige massa.
  4. roer het bakmeel erdoor en roer alles tot een redelijk stevig deeg.
  5. doe het deeg in een grote spuitzak met een grote stervormige spuitmond en spuit circa 16 strepen, elk zo'n 6cm lang, op de bakplaten.
  6. bak de koekjes 10-15 minuten tot ze lichtbruin zijn.
  7. laat ze 2-3 minuten afkoelen op de bakplaten. til ze met een paletmes van de bakplaten en leg ze op een rooster om verder af te koelen.
  8. doe de chocolade in een kleine, hittebestendige kom. hang die boven een pot met kokend water tot de chocolade is gesmolten. haal de kom uit het water.
  9. dop de uiteinden van de koekjes in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier om af te koelen.
ashleydh07