springbok filet in chocolade saus

14 60 4 5
Aantal personen:
  • 3 filet's of steak's springbok (antiloop)
  • 3 verse zilveruitjes
  • 1 eetlepel droge kalfsfond
  • 1/2 potje wildfond
  • 1 glas rode tafelwijn
  • vleeskruiden
  • 1 vleugje mosterd
  • 30 gram pure shocolade
  • zonnebloem olie
  1. voorbereiding:neem 3 verse zilveruitjes en pel ze, snijd deze fijn
  2. rasp ongeveer een 30 gr pure chocolade.bereiding:smeer een kant van het vlees lichtjes in met mosterd; en strooi er vleekruiden op
  3. maak de pan heet met zonnebloemolie en bak het vlees met de gekruide kant.
  4. Smeer terwijl aan de andere kant ook een beetje mosterd en strooi ook wat kruiden op
  5. bak het vlees langs beide kant gaar volgens uw smaak.
  6. Leg uw gebakken vlees op een houten plank en dek af met zilverpapier.
  7. Blus de pan met een glas rode tafelwijn, en laat de wijn ff inkoken.
  8. doe er de fijngesneden zilveruitjes in en laat ff inkoken
  9. doe er dan een eetlepel droge kalfsfond bij en roer goed om
  10. doe er dan een half potje wildfond bij en laat inkoken
  11. zeef de saus en doe er dan magere room in en laat ff inkoken
  12. doe er dan de geraspte chocolade in
  13. en roer goed in de saus
  14. als de chocolade goed gesmolten is en in de saus opgenomen
  15. neem de saus van het vuur en dien alles op
  16. laat vooral de saus niet te lang meer op het vuur staan als de chocolade erin is
  17. men kan het vlees eventueel vervangen door lam of hert
  18. smakelijk
pauleke