Spitskoolhapje

5 15 0 5
Aantal personen:
  • 4 blaadjes spitskool (of witte kool)
  • 2 koffielpls mayonaise
  • 2 koffielpls bearnaisesaus
  • 2 koffielpls citroengraspasta
  • 1 scheutje whisky
  • 2 stuks augurken (grote)
  • Halfgedroogde tomaatjes + marinade
  • Paprikapoeder
  • 1/2 stuk groene paprika
  1. Groene paprika in fijne reepjes snijden.
  2. De augurk fijnsnipperen.
  3. Halfgedroogde tomaten halveren.
  4. Voor de dressing, het citroengras, bearnaise, mayonaise en whisky goed mengen.
  5. De dressing op de koolbladeren verdelen.
  6. Paprikapoeder over strooien.
  7. De paprika, augurken en halfgedroogde tomaten mengen en over de dressing verdelen.
  8. Besprenkelen met de marinade van de halfgedroogde tomaatjes.
  9. Goed gekoeld serveren als aperitiefhapje of voorgerechtje.
turbo1