Spirelli alla Villana

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 500 g spirelli
  • 100 g zongedroogde tomaten in olie
  • 100 g zwarte, ontpitte olijven
  • 500 g groene asperges
  • 2 teentjes knoflook - geperst
  • 150 g gerookte, rauwe ham (Cobourg bvb)
  • 200 ml groentenbouillon
  • 2 el oregano
  • 2 el tijm
  • peper, olijfolie, takjes oregano
  1. Kook de spirelli al dente. Hak d zongedroogde tomaten fijn. Snij het onderste, harde deel van de asperges, spoel se en snij in stukken van +/- 3 cm. Snij de rauwe ham in reepjes.
  2. Fruit ham, aspergestukjes en knoflook in hete olie. Blus met de bouillon en laat met het deksel op zo'n 5 min. pruttelen.
  3. Roer de olijven, tomaten en kruiden erdoor.
  4. Serveer de spirelli in een diep bord. Schik het aspergemengsel erover. Kruid met peper en garneer met takjes oregano.
  5. Serveer warm of koud.
li5662