Spinazievelouté

2 15 0 5
Aantal personen:
  • 1 kilogram verse spinazie
  • 1 sjalotje
  • 1 kleine krop sla
  • boter of olie
  • 1.5 liter kippenbouillon
  • kruidentuiltje (tijm, laurier, peterseliestengels)
  • 1 mini kruidenkaasje (Boursin)
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  1. Spoel de spinazie en de slag.
  2. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem glazig in wat boter of olie. Doe er de spinazie bij en laat slinken.
  3. Schenk er de bouillon bij, voeg het kruidentuiltje toe en kruid met peper en zout. Laat 5 minuten zacht koken. Doe er de sla bij en laat nog 1 minuut koken.
  4. Verwijder het kruidentuiltje en pureer de soep. Laat ze weer tot tegen het kookpunt komen en roer er de verkruimelde kaas door. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Pascal Claessens