Spinazietaart

3 35 0 5
Aantal personen:
  • 300 gr diepvries bladerdeeg
  • 1 eiwit
  • 1 kg spinazie
  • 1 eetlepel dragonazijn
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr geraspte kaas (belegen gouda)
  • nootmuskaat
  • peper van de molen
  • 4 hardgekookte eieren
  1. Rol het ontdooide bladerdeeg uit en snij er 2 cirkels uit voor een taartvorm van 20 cm doorsnee: een cirkel met een doorsnee van 26 cm en een van 22 cm.
  2. Bekleed de taartvorm met het grootste stuk en bestrijk het met losgeklopt eiwit.
  3. Stoof de gewassen spinazie 10 minuten met een gesnipperde ui, 1 teentje knoflook-uit-de-knijper en een scheutje dragonazijn.
  4. Laat de groenten uitlekken in een vergiet en druk ze goed uit. Schep ze om met de geraspte Goude en kruid met peper en nootmuskaat.
  5. Schep dit in de taartbodem en beleg met plakjes hardgekookt ei. Leg de tweede deegcirkel erop en druk de randen goed aan.
  6. Prik enkele keren met een vork en schuif de taart 20 minuten in een hete oven (200°C).
  7. Dien op als warme maaltijd.
  8. Tip: Je kan ook 6 kleine eenpersoonstaartjes maken. als warm hapje bij de lunch bijvoorbeeld
Miloeke