Spinaziesoep

13 25 0 5
Aantal personen:
  • 1 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 pakken spinazie à la crème (a 450 gr.diepvries)
  • 1 l kippenbouillon (1 tablet)
  • 300 gr kippefilet in reepjes
  • 4 - 8 sneetjes Frans brood
  • 2 tl gedroogde dragon
  • peper & zout
  1. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de spinazie en de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep 20 sec. met de staafmixer. Draai het vuur laag en voeg de kipfilet toe. Kook de kipreepjes op laag vuur in 10 min. gaar. Snijd het (ongebakken) brood in sneetjes en rooster deze in de broodrooster krokant. Breng de soep op smaak met de dragon en peper en zout. Verdeel over 4 kommen en serveer met het brood.
Sambaatje