Spinaziesoep met spek

0 45 0 5
Aantal personen:
  • 150 gram spinazie (diepvries)
  • 55 gram boter
  • 55 gram bloem
  • 300 ml melk
  • 600 ml bouillon
  • zout en peper naar smaak
  • klein beetje parmezaanse kaas
  • 4 snee ontbijtspek
  1. Smelt de boter in een pan en doe je bloem erbij.
  2. Bak dit voor een minuutje.
  3. Voeg de melk en bouillon toe en breng alles aan de kook.
  4. Zodra het kookt, voeg de spinazie toe.
  5. Bij diepvries spinazie kook je totdat die ondooit.
  6. Laat het dan nog een minuutje meekoken.
  7. Wanneer het lang genoeg heeft gekookt pureer je soep met een mixer.
  8. Garneer je soep met de parmezaanse kaas en gebakken spek.
  9. Smakelijk!
LindsayV
Meer inspiratie

BelgischSoepVoorgerecht